Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Byggmaterialindustrierna bildar en ny branschförening

Publicerad: 23 januari 2009, 10:26

Byggmaterialindustrierna bildar en ny branschförening inom Svenskt Näringsliv. Föreningen har ca 300 medlemmar med en blandning av direktanslutna och kollektivanslutna företagsmedlemmar.


Fjorton företag och företag via sju branschorganisationer har beslutat att bli medlemmar. De sju organisationerna som ansluter sina byggmaterialföretag är Betongvaruindustrin, Plast- & Kemiföretagen, Svenska Fabriksbetongföreningen, Sveriges Färg- och Limleverantörers föreningar, Swedisol, Svensk Ventilation och VVS-Fabrikanternas Råd.

Syftet med verksamheten är att öka kunskapen hos beslutsfattare om branschen, ha möjligheten till ett gemensamt uppträdande både mot bygg- och förvaltningssektorn och mot samhället i övrigt för att få inflytande i för branschen viktiga frågor.

- Jag är mycket glad att vi nu efter många och långa diskussioner har fått till stånd en samlad verksamhet för byggmaterialindustrin. Vi har en viktig roll att fylla i utvecklingen av byggandet i Sverige och vår kompetens behövs. Vi hoppas med en stark gemensam röst göra vår stämma bättre hörd i debatten framöver, säger Lars-Erik Edgarsson, ordförande i Byggmaterialindustrierna.

- Genom en slimmad organisation där medlemmar endast betalar för en liten basverksamhet och sen kan välja att delta i projekt man är intresserad och engagerad i hoppas vi kunna locka många nya medlemmar.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.