torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Byggpartner vill in på Nasdaq

Publicerad: 14 november 2016, 13:39

Byggentreprenadföretaget Byggpartner i Dalarna vill sälja befintliga aktier i bolaget.

Foto: Johanna Åfreds

Företaget vill sälja sina aktier.

Ämnen i artikeln:

ByggpartnerNasdaqbyggkonjunktur


Byggentreprenadföretaget Byggpartner i Dalarna, med kompletterande verksamhet inom byggservice och byggnadsställningar, vill nu in på Nasdaq First North Premier och sälja befintliga aktier i bolaget.

Erbjudandet omfattar 6 053 552 befintliga aktier i bolaget och, för att täcka eventuell övertilldelning, har de säljande aktieägarna åtagit sig att på begäran av Pareto Securities, sälja ytterligare högst 908 032 befintliga aktier. Detta skriver Byggpartner i ett pressmeddelande.

Cornerstone Investors har åtagit sig att, på vissa villkor, teckna motsvarande 25,9 procent av antalet utestående aktier.

– Under våra tio år som ägare har vi drivit en strukturerad utveckling av Byggpartner från entreprenörsbolag till renodlat byggföretag med stark företagsledning och stabil lönsamhet. Idag kommer två tredjedelar av vår omsättning från Stockholm/Mälardalen och i Dalarna är vi ett av de marknadsledande byggföretagen. När Byggpartner nu går in i nästa fas där effekterna från initiativen fullt ut ska tas tillvara är det vår och bolagets bedömning att det är en lämplig tidpunkt att notera bolaget, säger Louise Nilsson, vd för Priveq Investment och styrelseledamot i Byggpartner.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev