Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Byggpartner vill in på Nasdaq

Publicerad: 14 november 2016, 13:39

Byggentreprenadföretaget Byggpartner i Dalarna vill sälja befintliga aktier i bolaget.

Foto: Johanna Åfreds

Företaget vill sälja sina aktier.


Ämnen i artikeln:

ByggpartnerNasdaq

Byggentreprenadföretaget Byggpartner i Dalarna, med kompletterande verksamhet inom byggservice och byggnadsställningar, vill nu in på Nasdaq First North Premier och sälja befintliga aktier i bolaget.

Erbjudandet omfattar 6 053 552 befintliga aktier i bolaget och, för att täcka eventuell övertilldelning, har de säljande aktieägarna åtagit sig att på begäran av Pareto Securities, sälja ytterligare högst 908 032 befintliga aktier. Detta skriver Byggpartner i ett pressmeddelande.

Cornerstone Investors har åtagit sig att, på vissa villkor, teckna motsvarande 25,9 procent av antalet utestående aktier.

– Under våra tio år som ägare har vi drivit en strukturerad utveckling av Byggpartner från entreprenörsbolag till renodlat byggföretag med stark företagsledning och stabil lönsamhet. Idag kommer två tredjedelar av vår omsättning från Stockholm/Mälardalen och i Dalarna är vi ett av de marknadsledande byggföretagen. När Byggpartner nu går in i nästa fas där effekterna från initiativen fullt ut ska tas tillvara är det vår och bolagets bedömning att det är en lämplig tidpunkt att notera bolaget, säger Louise Nilsson, vd för Priveq Investment och styrelseledamot i Byggpartner.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

ByggpartnerNasdaq

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.