måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Corona skjuter upp ännu en maskinmässa

Publicerad: 8 maj 2020, 04:00

Entreprenad Live i Göteborg blir inte av i september i år som planerat. Maskinmässan flyttas istället till maj 2021. Det är inte den enda mässan i branschen som har fått flytta på sig till följd av coronavirusets spridning.

Ämnen i artikeln:

byggkonjunktur

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Det är inte bara Nordbygg som inte blir av i år till följd av Coronapandemin. Nu kommer beskedet att maskin Entreprenad Live Göteborg, som skulle äga rum i Säve i september, skjuts upp till nästa vår.

– Vi trodde i det längsta att situationen skulle förbättras och att vi skulle kunna arrangera mässan i september. Tyvärr upplever vi, som många andra, att så inte är fallet. Med nuvarande restriktioner får vi inte arrangera mässan och det finns ännu inga besked om lättnader, säger Hans-Erik Kristensson, mässans projektledare, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Nordbygg flyttas fram ett år

Osäkerheten gör det svårt att ha den framförhållning som krävs för att genomföra en lyckad mässa i september, menar arrangören.

­­– Vi hoppas att alla har förståelse och respekt för vårt beslut och att vi, utställare och samarbetspartners ser fram emot att göra en riktigt bra vårmässa i Göteborg 2021. Till sist vill vi rikta ett stort tack till vår hyresvärd Castellum, som verkligen har ställt upp och tillsammans med oss skapat möjligheterna att flytta fram Entreprenad Live, säger Hans-Erik Kristensson.

Det ser ut att bli glest med maskinmässor i år. Branschorganisationen Maskinleverantörerna har flyttat Svenska Maskinmässan, som vartannat år anordnas på Solvalla i Stockholm, från juni till oktober i år. Och sedan tidigare har Maskinexpo ställt in årets mässa på Stoxa utanför Stockholm eftersom den skulle krocka med just Svenska Maskinmässan.

LÄS MER: Maskinmässa ställer in – för andra gången

Load Up North, norrländska mässarrangören Nolias event i Umeå med fokus på bland annat entreprenad och anläggning, håller dock fast vid sin ursprungsplan. Mässan ska genomföras den 27-29 augusti.

– Vi följer utvecklingen och övriga branschens agerande, men i dagsläget har vi inga planer på att flytta Load Up North, säger Kristin Olsson, projektledare för Load Up North, i en kommentar till Byggindustrin.

De som intresserar sig för tunga fordon påverkas även av att Elmia Lastbil i Jönköping, som skulle arrangeras i augusti i år, flyttas till juni 2021.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev