Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Cramos nya vd slår ett slag för cirkulär ekonomi

Publicerad: 15 juni 2016, 07:35

European Rental Association, ERA, firade förra veckan sitt tioårsjubileum på sin kongress i Stockholm som till stora delar kom att kretsa kring den snabbt växande betydelsen av cirkulär ekonomi, som håller på att få ett globalt genombrott.


Cirkulär ekonomi är på väg att bli ett kraftfullt komplement till det renodlade hållbarhetsbegreppet, inte minst inom byggsektorn.

– Det är perfekt. Det är just det Cramo handlar om, hållbarhet, säger Leif Gustavsson som tillträdde som ny vd och koncernchef i bolaget tidigare i vår och där han efterträder Vesa Koivonen som gick i pension efter tolv år på posten.

På kongressen lämnade även Vesa Koivonen ordförandeskapet för ERA som han var med och grundade för tio år sedan och som sedan dess har funnit sin plats som paraplyorganisation åt uthyrningsbranschen men även ett växande antal maskin och verktygstillverkare. Leif Gustavsson tog på kongressen plats i den nya styrelsen.

Leif Gustavsson ser verksamheten som en del av en delningsekonomi som är en starkt växande trend i världen.

– Vi skulle redan i dag kunna lösa behovet av nya bostäder på ett hållbart sätt. Vi kan leverera högkvalitativa bodlösningar till bostäder, skolor, dagis och äldreboenden i tillräcklig omfattning och fungera som övergångslösning, moduler som sedan kan användas på andra sätt gång på gång.

Nyligen besökte han ett projekt i Frankfurt där Cramo levererat moduler till 180 bostäder.

– Med rätt samhällsplanering fungerar det perfekt.

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.