Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

En aning sämre för Peab

Publicerad: 14 maj 2013, 12:07

Peab visar upp en något sämre första kvartal jämfört med samma period i fjol. Omsättningen sjönk från 9 868 miljoner kronor till 9 210 miljoner och det operativa rörelseresultatet landade på 70 miljoner kronor jämfört med 144 första kvartalet 2012.


– Det första kvartalet är alltid säsongsmässigt svagt för bygg- och anläggningsverksamhet i Norden. Med låga räntor och ett uppdämt investeringsbehov finns dock goda förutsättningar för en långsiktigt stabil byggmarknad i Norden. Vi intensifierar nu arbetet med att förbättra lönsamheten inom affärsområde Bygg och vi har fortsatt omkostnader och kapitalbindning högt upp på vår agenda, kommenterar Peabs vd Jesper Göransson i ett pressmeddelande.

Orderingången under första kvartalet uppgick till 8 848 miljoner kronor (13 200). Men i fjol ingick ordersumman för Mall of Scandinavia med 3 500 miljoner kronor.

Orderstocken ligger nu på 28 815 miljoner kronor (28 056).

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.