Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Enligt Mäklarforum väntas högre bostadspriser under hösten

Publicerad: 26 september 2009, 20:21

Mäklarforums prisprognos för bostäder, i vilken 134 mäklare gett sin syn på marknaden, spår att priserna på bostadsrätter och hus kommer att öka under hösten.


72 procent tror på ökade priser, vilket är en radikal skillnad från förra hösten, då 47 procent av mäklarna var övertygade om att priserna skulle sjunka. Undersökningen visar också att mäklarna i Stockholm har 18 spekulanter i snitt per visning, medan Göteborg har 15.

SkandiaMäklarna genomför undersökningen Mäklarforum regelbundet bland samtliga mäklare på de 70 kontoren runt om i landet. Mäklarforum ger en indikation om var marknaden är på väg och hur de ser på prisutvecklingen.??
Vissa regionala skillnader går att utläsa i de prisprognoser som mäklarna levererar. 27,5 procent av Stockholmsmäklarna tror att priserna på hus och radhus kommer att öka med mellan fem och tio procent medan när samtliga mäklare tillfrågats tror 23,5 procent på en liknande ökning.??

– Det finns en genomgående optimism i hela landet. Det tydligaste tecknet är att fler kommer på visningarna. Speciellt i storstadsregionerna, säger Andreas Mühlich, marknadschef på SkandiaMäklarna, i ett pressmeddelande från Mäklarforum.??

I Göteborgsregionen tror 80 procent av mäklarna på en prisuppgång för hus och radhus under hösten.

Mäklarforum ?Antal respondenter: 134 mäklare fördelade på 70 kontor?Enkät genomförd i september 2009.?

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.