Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Fastighetsbolagen är fortsatt pessimistiska

Publicerad: 16 september 2009, 09:23

De stora svenska fastighetsbolagen är fortsatt pessimistiska. Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton har i samarbete med tidningen Fastighetsnytt har gjort en undersökning av de största kommersiella fastighetsbolagen i Sverige och deras förväntningar på framtiden. Mer än en tredjedel av de intervjuade fastighetsbolagen räknar med minskade försäljningspriser på fastigheter de kommande tolv månaderna och 39 procent tror på minskade fastighetsvärden.


Mer positivt är att fler än hälften räknar med att hyresintäkterna ökar. När det gäller bostäder räknar fastighetsägarna med hyresökningar på 3,37 procent i snitt, medan hyreshöjningarna håller sig på rekordlåga 1,02 procent för kontorslokaler.

Undersökningen har gjorts av undersökningsföretaget InfoOne med 30 av de 100 största fastighetsbolagen i Sverige under sista hälften av augusti 2009.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.