Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Fler byggkonkurser

Publicerad: 6 oktober 2010, 07:56

Antalet företagskonkurser ökade med 15 procent i september. Det är ett avbrott i trenden mot minskande konkurser under året.


Framför allt är det inom byggindustrin, handeln och de privata tjänsteföretagen som konkurserna ökat och då främst i storstadslänen.

– Byggindustrin är en konkurrensutsatt bransch där konkursutsattheten är högre än inom många andra branscher. Inom denna sektor var det länge mycket tufft, men under de senaste månaderna verkar det som om återhämtningen har tagit fart, säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC i ett pressmeddelande.

Eftersom flera andra konjunktursignaler pekar uppåt hoppas Roland Sigbladh att det rör sig om en tillfällig ökning.

– Primärt har det varit småföretagen, med några få anställda och en nettoomsättning på några miljoner kronor, som har drabbats hårdast av den vikande konjunkturen, med konkurser som följd. Många av dessa har kämpat sig igenom krisen, men vissa av dem nu har nått en punkt när det inte längre går att driva företaget vidare, säger Roland Sigbladh, som en tänkbar förklaring till ökningen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.