Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Flexator varslar 45 – stänger anläggning

Publicerad: 27 april 2020, 08:36

Flexators fabrik i Anneberg.

Industriella byggaren Flexator stänger sin anläggning i Gråbo och varslar de 45 anställda där. Produktionen koncentreras till anläggningen i Anneberg.

Ämnen i artikeln:

byggkonjunktur

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Den planerade förändringen innebär att samtlig personal vid anläggningen i Gråbo berörs och att produktionen avses avvecklas under andra halvåret 2020. Personalen i Gråbo, omkring 45 personer varav en handfull tjänstemän, har informerats under dagen. Förhandlingar med berörda fackförbund kommer nu att inledas.

– Det är ett tungt besked att lämna till medarbetarna i Gråbo, men vi har också ett ansvar att stärka vår konkurrenskraft över tid, säger Magnus Tinglöf, vd för Flexator, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Ännu en husfabrik varslar

Han menar samtidigt att detta ger möjlighet att fokusera resurserna på produktionen i Anneberg.

– Där har vi i dag en modern fabrik där vi uppnått ökad effektivitet, samt har vår tekniska avdelning och en rad andra gemensamma nyckelfunktioner. Genom att fokusera våra resurser når vi en rad samordningsfördelar som leder till ett ökat kapacitetsutnyttjande och minskat investerings- och underhållsbehov”, säger Magnus Tinglöf, vd för Flexator.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev