onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Företagen tror på ljusa tider

Publicerad: 27 januari 2016, 09:31

Barometerindikatorn steg 1,6 enheter i januari, från 110,3 i december till 111,9. Det är andra månaden i rad som indikatorn överstiger 110 vilket visar på en betydligt starkare ekonomisk tillväxt än normalt.

Ämnen i artikeln:

byggkonjunktur

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Det är tillverkningsindustrins konfidensindikator som står för ökningen. Den steg från 115,1 i december till 120,8 i januari.

Inom de andra områdena, inklusive bygg- och anläggningsverksamhet, föll konfidensindikatorn något. Men indikatorn ligger kvar på fortsatt höga nivåer inom alla områden.

Konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet föll från 112,8 i december till 110,3 i januari. Nedgången förklaras av att byggföretagens mycket optimistiska anställningsplaner dämpats något. De är dock fortfarande betydligt högre än det historiska genomsnittet. Företagens samlade omdöme om orderstockarnas storlek har inte ändrats nämnvärt utan fortsätter att vara betydligt mer positivt än normalt. Trots nedgången ligger Konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet alltså på en nivå som indikerar ett fortsatt mycket starkt läge.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev