tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Göteborg står stadigt när byggstarterna viker

Publicerad: 13 september 2018, 09:03

Byggstarterna i Göteborg har legat på samma nivå de senaste 12 månaderna som året innan, enligt statistik från Sverige Bygger.

Foto: Mattias de Frumerie

Statistik från Sverige Bygger bekräftar att det osäkra läget på bostadsmarknaden påverkar byggstartsvolymen för bostäder. De uppskattar att minskningen, räknat på 12 månader löpande, motsvarar 10 miljarder kronor. Men Göteborg sticker ut.

Ämnen i artikeln:

Sverige Byggerbyggkonjunkturbostadsbyggandebostadsutvecklingbyggkontrakt

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Sverige Byggers statistik visar att Västra Götaland går mot strömmen. Där har byggstartsvolymen legat på samma nivå de senaste 12 månaderna som året innan. I Göteborgs stad har byggstarterna till och med ökat något under samma period.

I både Skåne och Stockholms län är minskning tydlig i Sverige Byggers statistik men Stockholm är mest drabbat. I Stockholms län har byggstartsvolymen av nya bostadsprojekt rasat med hela 36 procent det senaste året och i Stockholms kommun är tappet ännu större. För ett år sedan stod Stockholms län för 32 procent av byggstartsvolymen för bostäder i hela Sverige. Nu har andelen sjunkit till 24 procent.

Utvecklingen har gjort att det i Göteborgs stad byggstartat bostäder till ett betydligt högre värde än i Stockholms stad de senaste 12 månaderna.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev