Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Göteborgsföretaget Bygg-fast expanderar

Publicerad: 14 mars 2012, 15:17

Bygg-fast, som har ett nyöppnat kontor i Stockholm, planerar redan för nästa års expansion till Jönköping. Tillväxten ska framför allt ske utan att man köper andra bolag.


Bygg-fasts vd Peter Bellevik berättar att företaget är inne i en expansiv fas.

– I dag är vi 50 anställda. Till 2015 siktar vi på att vara 80–85 stycken. Men vi ska inte köpa upp andra bolag utan tanken är att växa organiskt, säger han.

Bygg-fast har sedan tidigare kontor på fyra platser längs västkusten – Göteborg, Halmstad, Helsingborg och Malmö. Men enligt Peter Bellevik är Bygg-fast redan ett nationellt företag och har därför ett behov av kontor på anda håll i landet. Den
1 mars öppnade Bygg-fast ett kontor i Stockholm, inom två år räknar man med att ha 10–15 personer på det nya kontoret, och under 2013 planerar man att öppna ett kontor i Jönköping.

– Konjunkturläget är lite oklart just nu men vi vågar satsa ändå. Stockholm är en stor marknad med plats för många aktörer. Jag har jobbat i Stockholm tidigare och marknaden där välkomnar nya aktörer. När vi sedan får kontor i Jönköping kan vi dessutom täcka marknaden i Norrköping och Linköping, säger Peter Bellevik.

Bygg-fast har haft planer på att expandera under en längre tid men när det i slutet av 2011 stod klart att företaget ska bygga mellan 300 och 800 lägenheter för försvarsanställda i Storstockholm påskyndades etableringen av Stockholmskontoret.

– Strax före jul skrev vi på ett samarbetsavtal med Hemfosa fastigheter och MHS-bostäder. Vi har option på mark i Haninge där vi ska bygga de första 300 bostäderna. Planen är att bygga resterande 500 i Enköping och Upplands-Bro, säger Peter Bellevik.

Han berättar att Bygg-fast undersöker möjligheten att bygga med en hög prefabriceringsgrad för att korta byggprocessen. Markarbetena i Haninge ska påbörjas till sommaren och bostäderna ska vara klara för inflyttning redan sommaren 2013.


Många bolag med samma namn

Bygg-fast har rötter som sträcker sig ända till 1970-talet men ombildades på 1990-talet och fick då sin nuvarande form. Idag vilar företaget på tre ben: konsultverksamhet, fastighetsutveckling och entreprenadverksamhet. Peter Bellevik, Bygg-fasts vd, vill inte berätta företagets omsättning eller resultat. På Bolagsverket finns ett stort antal företag med namnet Bygg-fast.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.