Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Konjunktur

Halverad vinst för Skanska

Publicerad: 6 Maj 2009, 08:18

Skanska visar upp en halverad vinst för det första kvartalet. Resultatet före skatt landade på 618 Mkr jämfört med 1220 Mkr för samma period i fjol. Det var något lägre än de 655 Mkr som analytikerna räknat med enligt SME. Men å andra sidan var rörelseresultatet, 675 Mkr, något bättre än vad analytikerna väntat sig.


Nettoomsättningen uppgick till 30861 Mkr (31546). Orderingången för byggverksamheten uppgick preliminärt till 22,9 miljarder kronor, vilket är 33 procent lägre än under motsvarande period i fjol. I lokala valutor var nedgången 40 procent.

Skanska koncernchef Johan Karlström kommenterar:
”Rörelseresultatet i byggverksamheten ökade med 52 procent jämfört med motsvarande period föregående år, detta främst till följd av att de pågående projekten utvecklats väl samt att den brittiska verksamheten åter vsar lönsamhet. Inom bostadsutvecklingen redovisas dock en förlust under kvartalet till följd av lägre försäljningsvolymer och att tidigare gjorda nedskrivningar inte bidrar till resultatet.”

Den svenska byggverksamheten omsatte 6 miljarder (6,8) och visade ett rörelseresultat på 171 Mkr (331) med en rörelsemarginal på 2,8 procent (4,8). Orderstocken i Sverige ligger nu på 19,7 miljarder kronor (23).

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.