Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Handeln med Besqab-aktien startar

Publicerad: 12 juni 2014, 08:07

Vd Anette Frumerie klockar in Besqab på Stockholmsbörsen.

I dag torsdag startar handeln med Besqab-aktien på Nasdaq OMX Stockholm. Och intresset har varit stort. Erbjudandet övertecknades flera gånger, bolaget har tillförts 311 miljoner kronor före emissionskostnader och priset är fastställt till 73 kronor.


– Det är med glädje och stolthet vi konstaterar att intresset och förtroendet för Besqab varit stort bland såväl institutionella som privata investerare, säger Besqabs vd Anette Frumerie.

Erbjudandet omfattar drygt 5 miljoner aktier, där 4,2 miljoner är nyemitterade aktier och resten befintliga aktier. Efter erbjudandet uppgår det totala antalet aktier i Besqab till nära 15,5 miljoner aktier. Det totala värdet av erbjudandet uppgår till 370 miljoner kronor och Besqab tillförs cirka 311 miljoner kronor före emissionskostnader.

Baserat på priset i erbjudandet uppgår värdet av Besqabs samtliga aktier till,11 miljarder kronor. Besqab kommer att ha cirka 6 000 aktieägare efter erbjudandet.

Besqab bildades 1989 och verksamheten är i huvudsak fokuserad till nyproduktion av bostadsrätter och egna hem med tyngdpunkt på Stockholms län och Uppsala. Sedan starten har Besqab producerat drygt 5 000 bostäder och drivit fram cirka 230 detaljplaner.

I fjol omsatte Besqab 694 miljoner kronor med en rörelsemarginal på knappt 11 procent.

Motiven till börsnoteringen är dels att stärka varumärket, dels att få in kapital för en snabb expansion. Byggtakten är tänkt att fördubblas från dagens 200 byggstarter till 400 år 2016.

– Våra möjligheter att växa, öka kännedomen samt ta marknadsandelar, tillvaratas på ett effektivt sätt i en noterad miljö med större tillgång till kapitalmarknaden. Förberedningarna inför börsnotering har stärkt våra processer och renodlat strategin, vilket bidragit till en än mer stark, högkompetent och välorganiserad organisation, säger Anette Frumerie.

Största ägare i Besqab är familjen Nordström via bolaget Skirner.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.