Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Huspriserna fortfarande lägre än förra året

Publicerad: 14 augusti 2009, 13:14

Trots att priserna för hela den senaste tremånadersperioden (maj-juli) stigit med knappt 5 procent jämfört med perioden februari-april ligger de 1 procent lägre än för ett år sedan.


Enligt Småhusbarometern till och med juli 2009 var småhuspriserna i landet oförändrade mellan juni och juli, men för hela den senaste tremånadersperioden (maj-juli) har priserna stigit med knappt 5 procent jämfört med föregående tremånadersperiod (februari-april). Huspriserna ligger dock fortfarande på en något lägre nivå än för ett år sedan. Nedgången jämfört med maj-juli 2008 är drygt 1 procent.

De största prisuppgångarna mellan de senaste tremånadersperioderna kan noteras i Stor-Göteborg och Stor-Malmö med 8 procent. I Stor-Stockholm har priserna inte stigit lika mycket, uppgången här är 5 procent. Bland landets 21 län har den största uppgången skett i Västerbotten med 9 procent följt av Östergötland, Jönköping och Västra Götaland med 7 procent.

Genomsnittspriset för en småhusfastighet i landet var 1 845 000 kronor under perioden maj-juli.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.