Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Konjunktur

Hyresrabatter ska sälja lägenheter

Publicerad: 12 November 2008, 12:05

Byggbolag erbjuder upp till flera hundra tusen kronor i slopade hyresavgifter.


Bostadsbyggarna jobbar för fullt med att bli av med sina osålda bostäder. Kraftiga hyresrabatter, helt avgiftsfria första år, uppskjuten inflyttning och ränterabatter är medlen för att få köparna att nappa.

I Stockholm sänker Skanska avgifterna i två projekt i Silverdal i Sollentuna och ett projekt i Trädgårdsporten i Järvastaden med 1 000 kronor per rum i månaden och med 5 000 kronor i månaden per radhus för att slippa tomma bostäder när områdena är färdigbyggda. Erbjudandet gäller i tre år. För en femrummare blir det totalt 180 000 kronor.

¬– Det är inga stora summor för oss som företag, men mycket för den enskilde, säger Björn Nilsson, kommunikationschef på Skanska Bostadsutveckling.

Hittills har erbjudandet varit en succé, säger han. För att hyresrabatten inte ska uppfattas som orättvis av de andra köparna i området har de blivit erbjudna att byta sin redan bokade lägenhet mot en av de 15 som får erbjudandet.

– Bara två har nappat på det, säger Björn Nilsson.

I andra delar av landet erbjuder bolaget bostadsköparna senare inflyttning än planerat om de har svårt att få att få sin tidigare bostad såld. Björn Nilsson utesluter inte att hyresrabatt kommer att användas även i andra projekt.

Han tror inte att bolaget byggt för mycket under högkonjunkturen.

– Vi drog i handbromsen redan tidigt i våras, så vi har bara ett fåtal projekt kvar. Vi kommer att vara försiktiga med att starta nya projekt och ligga tätt på marknaden och känna tills det vänder, säger Björn Nilsson.

NCC går steget längre erbjuder ett helt avgiftsfritt första år i två projekt i Stockholmsområdet, i Ursvik och i Sollentuna. Enligt Lovisa Lagerström Lantz, vikarierande presschef, förekommer liknade erbjudanden även i andra delar av landet bland annat i Uppsala, där ett halvårs avgiftsfritt gäller. Kostnaden är försumbar.

– Eftersom alternativet för oss är att ha färdigställda bostäder som står tomma är det en ganska ringa kostnad, säger Lovisa Lagerström Lantz.

Andra bolag har samma strategi, exempelvis Sundprojekt i Limhamn uppger Skånska Dagbladet. Hökerums bygg går ytterligare ett steg längre och erbjuder köparen gratis månadsavgift i fyra år för ett antal av företagets lägenheter i Borås.

Ränterabatter eller räntegarantier är ett annat sätt som flera byggare tagit till för att sälja sina bostäder, som bland annat använts av Derome Mark och Bostad och av Folkhem.

– Vi har bara ett par projekt osålda, radhus i Skarpnäck, där nya kunder får en fast ränta på 3,95 procent på ett tvåårigt lån, säger Jonas Brandt, ekonomichef på Folkhem.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.