Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Konjunktur

Ikea inleder samarbete med Peab

Publicerad: 16 December 2010, 11:17

Företagen ska samarbeta med Ikeas fortsatta expansion i Sverige, Norge och Finland. Samverkan ska ske från idé till nyckelfärdig byggnad.


Peabs uppdrag blir att utveckla system och lösningar för byggande fram till förvaltning av Ikeas varuhus. Överenskommelsen innebär att tio nya varuhus kommer att byggas enligt respektive lands expansionsplan.

Varuhusen skall uppföras med hög kvalitet, lägre byggkostnader, kort byggtid, minimerad energiåtgång och med miljöeffektiva lösningar för såväl byggnation som drift, skriver Peab i ett pressmeddelande. Peab med samarbetspartners tar nu ett totalansvar i samverkan med Ikea.

- Detta samarbete grundar sig på ett ömsesidigt förtroende. Vi kommer att arbeta mot ett gemensamt mål och jag är övertygad om att Peab kommer att vara en lyhörd och kreativ partner till Ikea i deras fortsatta utveckling på den nordiska marknaden, säger Peabs vd Mats Paulsson.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.