Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

JM Entreprenad varslar

Publicerad: 29 januari 2019, 10:35

JM Entreprenad har varslat 24 personer. Anledningen är en minskande efterfrågan under 2019, enligt Sören Bergström, vd för JM Entreprenad.

Foto: JM

JM Entreprenad varslade nyligen 24 personer om uppsägning. Anledningen är en minskad efterfrågan inom husverksamheten.


24 av de totalt cirka 400 anställda på JM Entreprenad har varslats om uppsägning.

– Vi gick ut med ett varsel i början av januari och därefter har vi förhandlat med facket. De förhandlingarna är nu avslutade och vi har meddelat berörda personer, säger Sören Bergström, vd för JM Entreprenad, till Byggindustrin.

Enligt Sören Bergström är det främst inom Region Hus som nedskärningar behöver göras.

– Det är inga hantverkare och inte heller någon på anläggningssidan som berörs, utan det är vår husverksamhet. Vi har också minskat antalet staber i organisationen, säger han.

Hur många personer som i slutändan kommer att få sluta är ännu inte klart, men JM Entreprenad har under processens gång tittat på omplaceringar.

Bakgrunden till varslet är att JM Entreprenad behöver effektivisera organisationen.

– Vi ser ett minskande behov av personal under 2019, säger Sören Bergström.

Det förra kvartalet visade röda siffror för JM Entreprenad, som tyngde koncernen med en förlust på över 60 miljoner kronor. Två projekt inom den svenska husverksamheten som krävt större omarbetning ska ha påverkat genon högre produktionskostnader och förseningar. Lönsamheten ska också ha varit svag under en längre tid och i samband med presentationen av rapporten för kvartal 3 2018 sa koncern-vd Johan Skoglund att man måste måste bli duktigare på projektstyrning och anbud och aviserade även en "översyn" av JM Entreprenad.

På fredag presenterar JM sin årsrapport för 2018.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.