Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Konjunktur

KI: Fortsatt stabil byggmarknad

Publicerad: 25 Juni 2008, 08:16

Konjunkturinstitutets junibarometer visar på en utplanande sysselsättningstillväxt. Konfidensindikatorn för näringslivet var oförändrad mellan maj och juni och ligger något under medelvärdet. Alla sektorer utom tillverkningsindustrin bidrog i positiv riktning. Byggindustrin ligger kvar som en av ”vinnar-sektorerna”.


Sysselsättningen i näringslivet har stigit ytterligare, men tillväxten var måttlig och klart lägre än under 2007. Planerna för de närmaste månaderna indikerar en i det närmaste oförändrad sysselsättning.

Så här skriver KI om byggbranschen:
”Tendenserna inom byggindustrin pekar mot en stabilisering av läget. Såväl byggande som sysselsättning har förvisso stigit ytterligare de senaste månaderna, men tillväxten har varit måttlig. Företagen räknar dessutom med att såväl orderingång som anbudspriser och byggande ligger kvar på oförändrade nivåer de närmaste månaderna.”

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.