Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Kommuninvest stödjer byggprojekt i kommunerna

Publicerad: 24 mars 2010, 05:59

Kommuninvest går nu in och stödjer och finansierar en stor del av de nyinvesteringar som nu krävs i kommunerna.


– Vi har klarat oss genom krisen eftersom vi på världsmarknaden har en hög trovärdighet och anses vara en stabil aktör, säger Kommuninvest chefsekonom Lena Bäcker.

Företaget har trots den ekonomiska krisen kunnat fortsätta att emittera certifikat och obligationer och ta upp lån på den internationella marknaden. Pengar som nu kan användas till investeringar i Sveriges kommuner.

– Det beror främst på att banker i Asien, Sydamerika och andra ställen i världen ser oss som en stabil aktör som inte kan gå i konkurs eftersom vi har kommunsektorn bakom oss, säger Lena Bäcker.

Kommuninvest investerar i byggande av fastigheter och vägar. Lena Bäcker arbetar också på uppdrag av regeringen med att plocka fram pilotprojekt för byggande av bostäder:
– Jag håller nu på att tittar på ett antal byggprojekt. Av dessa ska jag välja 5-6 stycken som jag sedan ska presentera tillsammans med ett förslag om hur jag tycker att regeringen kan medverka.

Karin Rutström - karin.rutstrom@telia.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.