Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Konjunktur

Konjunkturbarometern: Bygg har stigit

Publicerad: 22 December 2010, 10:04

Barometerindikatorn har fallit knappt tre enheter under den sista månaden, men indikatorn ligger fortfarande på en mycket hög nivå.


Konfidensindikatorn för näringslivet backade tre enheter i december från rekordnoteringen månaden innan. Indikatorvärdet ligger fortfarande klart över den tidigare toppnoteringen från maj 2007. Minskningen av konfidensindikatorn för näringslivet beror på att indikatorerna för tillverkningsindustrin, handeln och de privata tjänstenäringarna har fallit. Det är bara indikatorn för bygg- och anläggningsverksamheten som har stigit.Hushållen är något mindre optimistiska om ekonomin än de var för några månader sedan. I december sjönk hushållens konfidensindikator, CCI, för tredje månaden i rad. Nivån på CCI är dock fortfarande hög, nära de höga värdena direkt före krisåren 2008-2009 och avsevärt över det historiska genomsnittet.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.