Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Konjunktur

Konkurstrend håller i sig

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Antalet konkurser i byggbranschen fortsätter att sjunka i nästan hela Sverige. Det stora undantaget är Stockholms län där konkurserna i stället har ökat med 16 procent under perioden januari till oktober, jämfört med samma period förra året.

Därmed håller de båda motsatta trenderna i sig sedan tidigare i år, visar affärs- och kreditupplysningsföretaget UC statistik. Den sammantagna utvecklingen i riket för aktie- och handels-/kommanditföretag i byggbranschen visar på en minskning av konkurserna med 6 procent, men eftersom Stockholms län står för mer än varannan byggkonkurs i landet blir den sammanlagda statistiken något missvisande. De enda andra länen som har ett tillräckligt statistiskt underlag, Skåne och Västra Götaland, har haft mycket kraftiga minskningar: 38 respektive 23 procent.

Varken UC eller Sveriges Byggindustrier har kunnat förklara varför konkurserna i Stockholm ökar trots högkonjunkturen. Byggindustrin har därför gjort en granskning som presenteras i kommande nummer av tidningen, som kommer på fredag.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.