söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Konsultkoncernen i konkurs – 50 projekt berörs

Publicerad: 14 september 2023, 11:22

Ny konsultkonkurs drabbar 50 projekt.

Foto: Riksbanken / Mattias de Frumerie

Konsultkoncernen Cofactor har den senaste tiden vuxit och etablerat sig på nya orter. Under förra veckan slutade det i konkurs. Nu söker konkursförvaltaren en köpare som kan ta över verksamheten och fullfölja de cirka 50 projekten som pågår runtom i landet.

Ämnen i artikeln:

konkurser

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Det var den 6 september som bolaget Cofactor-koncernen med dotterbolag gick i konkurs. Bolaget har varit verksamma inom projektledning, ingenjörstjänster och projektutveckling med kontor i Göteborg, Malmö, Stockholm, Linköping, Skövde och Helsingborg.

Läs även: Så går det med försäljningen av Anebyhusgruppen

– Bolaget har försatts i konkurs på grund av likviditetsproblem. Varför detta har uppstått är för tidigt att säga, säger advokat Lars Melin, konkursförvaltare.

Han berättar att man nu söker en köpare som "inom mycket kort tid" kan ta över verksamheten med de 38 anställda och runt 50 pågående projekt.

– Det är en stor mängd projekt med både privata och offentliga beställare, bland annat större infrastrukturprojekt, säger Lars Melin.

Koncernens omsättning under 2022 uppgick till drygt 40 miljoner kronor. Konkursboet vill ha in anbud på bolaget senast den 21 september.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev