måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Kraftigt bostadstapp i Norge för Obos

Publicerad: 10 augusti 2023, 07:39

Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef i Obos.

Foto: Trygve Indrelid

Norska bostadsjätten Obos bostadsförsäljning i hemlandet minskade kraftigt under första halvåret 2023. "Vi befinner oss i en krävande marknad", säger koncernchefen Daniel Kjørberg Siraj i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetObosObos Sverigebostadsbyggandebostadsutveckling

R


Obos i Norge har sålt 875 bostäder till ett värde av 4,3 miljarder norska kronor under första halvåret 2023. Det är en nedgång av antal sålda bostäder med 58 procent från i fjol,

– Vi befinner oss i en krävande marknad där försäljningen av nyproduktion har gått kraftigt tillbaka. Pris- och ränteökningar har gjort folk mer avvaktande och det slår mot nyproduktionsmarknaden, säger Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef i Obos.

Läs även: SBAB: Prognoserna för bostadsbyggandet måste halveras

I början av året trodde man att ränteökningarna skulle vara över före sommaren, men nu ser det ut att ta längre tid.

– Jag tror att marknaden blir bättre när folk vet vad de har att förhålla sig till , i form av ett tydligt besked från Norges Bank om när räntetoppen är nådd. Men vi förväntar oss en trög nyproduktionsmarknad in i 2024, säger Daniel Kjørberg Siraj.

Tisdag 15 augusti släpper Oboskoncernen rapport för andra kvartalet 2023, då det också kommer att framgå hur utvecklingen har sett ut i den svenska verksamheten.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev