Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Kraftigt neråt för Lindab

Publicerad: 20 juli 2009, 07:18

Lindabs omsättning minskade med 29 procent under det andra kvartalet till 1,8 miljarder kronor. Samtidigt minskade rörelseresultatet med 76 procent till 97 Mkr.


”Den fortsatta försäljningsminskningen under andra kvartalet har fått till följd att vi lanserar ett nytt kostnads- och effektiviseringsprogram för att spara ytterligare 200 Mkr på årsbasis. Det nya programmet verkställs under tredje kvartalet och medför engångskostnader uppgående till 70 Mkr. I detta ingår stängningen av en produktionsenhet för Building Systems i Ungern som nyligen offentliggjorts”, skriver Lindabs vd David Brodetsky i en kommentar.

Marknadsutsikterna är fortfarande mycket svårbedömda, men vi förväntar oss att det kommer att vara fortsatt tufft under både innevarande och nästa år. Det finns emellertid viss indikation på att efterfrågan i Norden och CEE/CIS håller på att plana ut, medan nedgången ser ut att fortsätta i Västeuropa."

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.