Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

KTH byggs om för Centrum för Transportstudier

Publicerad: 10 maj 2010, 12:06

Akademiska Hus investerar 32 miljoner kronor när Centrum för Transportstudier, CTS, flyttar till nya lokaler på KTH Campus i Stockholm.


Centrum för Transportstudier är en sammanslagning av delar av Statens väg- och trafikinstitut (VTI), Statens institut för kommunikationsanalys (SIKA) och Kungliga Tekniska högskolan. Centrets mål är att vara en internationellt högt ansedd forskningsmiljö och att långsiktigt höja kompetensnivån inom transportsektorn. Det ska också bidra till att öka kvaliteten för beslutsfattandet inom sektorn. I forskningsstrategin finns fokusområden som att undersöka trängselskattens effekter, transporter och regional utveckling/regionalekonomi samt klimateffektiva transporter.Akademiska Hus investerar 32 miljoner i de nya lokalerna som omfattar 1400 kvadratmeter. Projektet består av en ombyggnad till kontor och möteslokaler för Centrum för Transportstudier, som KTH och VTI ska kunna ha möjlighet att förändra och komplettera efter nya behov. Lokalerna blir en kontorsmiljö med bland annat glaspartier och skjutdörrar.Inflyttning beräknas ske i april 2011.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News