lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Märsta Förenade köper flera bolag

Publicerad: 10 juni 2019, 06:52

Granlunds Grus i Gladö kvarn blir nu en del av Märsta Förenade.

Lastbilscentralen Märsta Förenade köper flera företag med täktverksamhet av GJL förvaltning. Syftet är att stärka konkurrenskraften på den tuffa Stockholmsmarknaden.

Ämnen i artikeln:

byggkonjunktur

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


GJL förvaltning äger Granlunds Grus i Saltsjö-Boo AB, samt fastighetsbolagen Kvarnen Berg & Jord AB, Gladö Berg & Jord AB samt Svenska Grus och Berg AB. Bolagens verksamhet består i huvudsak av försäljning och hantering av berg- och grusmaterial från täkter, men även fastighetstjänster och maskintjänster.

Dessa bolag, som tillsammans omsätter cirka 30 miljioner kronor, köps nu av Märsta Förenade, en lastbilscentral med nära en miljard i omsättning.

- All personal inklusive bolagens tidigare ägare, Michael Granlund, fortsätter att arbeta kvar i verksamheten på respektive arbetsplatser och är viktiga för fortsatt hög kompetens och stor kundkännedom. Genom vår starka ekonomiska position har vi även kunnat förhandla till oss en bra lösning för att finansiera detta förvärv vilket tryggar vår organisation inför framtiden, säger Mikael Andersson, vd för Märsta Förenade.

Viktiga volymer

Målet med förvärvet är att fortsatt klara av de de volymer som Mälardalens stora infrastrukturprojekt. Att ha tipp- och täktverksamheter på flera platser blir viktigt för att säkerställa att det går att utveckla verksamheten. Idag finns få täkter som själva klarar av volymerna i den storlek som till exempel Förbifart Stockholm kräver.

– Vi upplever att verksamheten Granlunds Grus med fastigheter i området kommer att stärka Märsta Förenades konkurrenssituation ännu mer i och omkring Stockholm och framför allt på södra sidan. Detta gör att Märsta Förenade kan arbeta med en fortsatt bra tillväxt under många år framåt., säger Mikael Andersson.

Michael Granlund, ägare till GJL förvaltning, kommer att fortsätta jobba i verksamheten och blir platschef på Gladö kvarn.

- Vi har haft ett bra samarbete med Märsta Förenade under många år och det kändes helt naturligt att det nu blir Märsta Förenade som köper, säger han.

Här finns de täkterna som Märsta Förenade har förvärvat

■ Bergtäkt Gladö Kvarn, söder om Stockholm i Huddinge.
■ Bergtäkt Bräcke i Jämtland
■ Bergtäkt Torpshammar i Ånge, Västernorrland
■ Bergtäkt Nolby i Sundsvall
■ Bergtäkt Huljen i Sundsvall

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev