Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Maskinuthyrarna: Den verkliga prövningen kommer i vinter och vår

Publicerad: 26 augusti 2020, 08:54

Om byggstarterna uteblir kan maskinuthyrarna tvingas sälja av delar av sin maskinpark. Det kan få långtgående konsekvenser för hela byggbranschen.

Foto: Mattias de Frumerie

Maskinuthyrarna är en tidig konjunkturindikator för byggbranschen. Redan i mars märkte de av en nedgång i byggkonjunkturen. Men den verkliga prövningen kommer i vinter och vår då risken är att de tidigare planerade byggstarterna förskjuts ytterligare, varnar Leena Haabma Hintze på branschorganisationen Swedish Rental.


Ämnen i artikeln:

Uthyrningsföretagcorona

Maskinuthyrarna märker ofta av förändringar i orderingången innan det syns i konjunkturstatistiken för bygg. Redan i mars märkte de förändringar i konjunkturläget och i april stod det klart att orderingången

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Uthyrningsföretagcorona

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.