måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

MVB rekordfakturerade 2017

Publicerad: 26 mars 2018, 10:11

MVB:s styrelseordförande Sture Kullman lyfter fram ombyggnaden av Eastmaninstitutet som tilldelades ROT-priset 2017.

Byggkoncernen MVB gjorde ett bra resultat 2017 och fakturerade på rekordnivåer - 2,3 miljarder kronor. Resultat efter finansiella poster landar på 56 miljoner kronor vilket är en ökning med cirka 60 procent från förra året och i nivå med rekordåret 2015.

Ämnen i artikeln:

byggkonjunktur

– Vi har haft ett framgångsrikt 2017 med många fina avslutade projekt såsom Morängatan i Göteborg - ett passivhus byggt med vårt systerbolag Svenska Hus, Sjölunda skola i Lidköping, om- och tillbyggnaden av Kv Gångaren i Stockholm och byggandet av demensboendet Soltofta i Malmö. Alla våra bolag har dessutom flera spännande och stora projekt på gång, varav många kommer att färdigställas under 2018. Vår orderbok framåt är också betryggande fylld, ett resultat av väl valda anbud och duktiga kalkylavdelningar.
Med andra ord ser kommande år mycket positiva ut, berättar MVB:s styrelseordförande Sture Kullman.

MVB har under året utökat sin verksamhet geografiskt till att omfatta Mälarområdet, där ombyggnaden av Eskilstuna Galleria pågår för fullt samt på västkusten där MVB har etablerat ett nytt kontor i Varberg. Verksamheten i region Trestad-Skaraborg har även den expanderat och här har MVB bland annat ett antal nya skolprojekt i gång.

– I syd ökar vi stadigt bland annat på byggservicesidan men vi har även fått många nya byggprojekt i såväl Malmö och Trelleborg som i Helsingborg och Laholm. Här kommer vi att behöva nyanställa för att täcka upp för alla uppdrag. En riktigt fjäder i hatten var att vi under 2017 erhöll såväl ROT-priset för den varsamma ombyggnaden av Eastmaninstitutet samt priset för Årets Bygge och Årets Fasad för vårt projekt Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg. Utmärkelser som vi är mycket stolta över. MVB har fantastiska medarbetare och det är tack vare dem och deras entreprenörskänsla som vi kan redovisa så fina resultat från år till år, säger Sture Kullman.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev