lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

NCC ger 1 miljon kronor till hjälporganisationer

Publicerad: 19 december 2017, 09:33

NCC ger 1 miljon kronor till hjälporganisationer med fokus på barn i stället för julklappar till kunder och personal. De anställda och kunder har varit med och bestämt vart pengarna ska gå.

Ämnen i artikeln:

byggkonjunktur

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Mest får Läkare utan Gränser 500 000 kr, Unicef får 250 000 och Plan International lika mycket.

– I stället för att skicka julklappar ger vi till dem som behöver det mest, barn i utsatta områden. I år har vi valt ut 3 organisationer som hjälper de som varje dag arbetar för att öka hälsa, trygghet och kunskap för dem som lever i flykt och fattigdom, säger Håkan Broman tillförordnad koncernchef för NCC i ett pressmeddelande.

Gemensamt för de tre nominerade verksamheterna är att de är riktade främst till barn.

– Vi ser ett stort engagemang både hos våra medarbetare och kunder som har varit med och valt den organisation de anser ska få det största bidraget. I år blev det Läkare utan gränser. Alla tre organisationer utför ett mycket betydelsefullt arbete där de verkar, säger Ann-Lindell Saeby, EVP & Head of Corporate Relations på NCC.

Dessa organisationer får pengar:

■ Läkare utan gränser arbetar i flyktinglägret Shatila i Libanon sedan 2013. I Shatila lever runt 30 000 flyktingar under väldigt svåra förhållanden. Fokus för Läkare utan gränsers insatser är vård för barn och gravida kvinnor.
■ I Guatemala arbetar Plan International med att ge fler fattiga barn, framför allt flickor, möjlighet att gå i skolan. Förutom de självklara fördelarna med att gå i skolan – att kunna läsa, skriva och räkna ger förstås möjligheter att skaffa andra yrken än de traditionella – löper unga flickor mindre risk att bli tidigt gravida eller bortgifta.
■ UNICEF är FN:s barnfond. I Östtimor, där många barn drabbas av sjukdomar till följd av orent vatten och undermålig sanitet, arbetar UNICEF bland annat med att ta fram standarder för hur vatten ska hanteras och transporteras. Detta är insatser som kommer att få stor positiv inverkan på samhället och förbättra barnens levnadsmiljö.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev