Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

NCC nyanställer flera hundra

Publicerad: 4 oktober 2010, 08:01

Som en följd av dels konjunkturuppgången, dels av ett stort antal pensionsavgångar påbörjar NCC Construction Sverige en rekrytering av flera hundra nya medarbetare.


I september startade NCC Construction Sverige en rekryteringskampanj för att hitta ny kompetens. Företaget söker främst platschefer och arbetsledare men även entreprenadingenjörer och anbudsingenjörer kommer att anställas de närmaste åren.

Uppemot tusen NCC-anställda går i pension de kommande fem åren. Dessutom har företagets orderingång ökat som en följd av konjunkturuppgången.

NCC sade upp en del medarbetare som under lågkonjunkturen. En del av dessa har återanställts men nu gäller det främst nyrekryteringar.

Rekryteringarna gäller alltifrån nyutexaminerade ingenjörer till erfarna personer. För att överföra kompetens inför pensionsavgångarna rekryterar NCC även inom företaget. Bland annat internutbildas nya platschefer.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.