Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Norgebyggare växte med 66 procent i Sverige

Publicerad: 14 februari 2020, 09:27

Norska koncernenAF Gruppen omsättning ökade med 20 procent under 2019. Den svenska verksamheten har vuxit med hela 66 procent.


Omsättningen för AF Gruppen var 22,6 miljarder norska kronor under 2019. Det kan jämföras med 2018 års dryga 18,7 miljarder norska kronor. Resultat före skatt blev 1,3 miljarder norska kronor. En ökning från 2018 då resultatet uppgick till drygt 1,1 miljarder norska kronor.

Koncernchefen Morten Grongstad är nöjd både med fjärde kvartalet och helåret 2019.

– God risk- och projektledning och en rekordhög aktivitetsnivå bidrog till att AF Gruppen levererade det bästa kvartalet genom tiderna, både mätt som omsättning, resultat och orderstock. Samtidigt har vi ännu större ambitioner inför framtiden och vi kommer kontinuerligt att förbättra den befintliga verksamheten och utforska nya affärsmöjligheter, säger han i ett pressmeddelande.

I affärsområdet Sverige har AF Gruppen ökat omsättningen med 66 procent när fjärde kvartalet jämförs med samma period i fjol. Framförallt beror ökningen på att AF Gruppen förvärvade byggbolaget HMB i januari 2019, och att dotterbolaget Kanonaden Entreprenad har ökat sin omsättning.

LÄS MER: Norsk byggjätte förvärvar i Sverige

I oktober 2019 har AF Gruppen även förvärvat Betonmast-koncernen, ett annat norskt byggbolag som har verksamhet i Sverige. Under de två sista månaderna bidrog Betonmast med ett resultat på 46 miljoner norska kronor.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.