Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Nu hotar lockout

Publicerad: 10 maj 2012, 09:19

Nu svarar arbetsgivarna i konflikten kring vvs och plåt med ett lockoutvarsel. Lockouten träder i kraft den 23 maj klockan 06.00 om parterna inte har kommit överens dessförinnan.


Det är Plåtslageriernas riksförbund, PLR, som i dag, torsdag den 10 maj, har lämnat in ett varsel om lockout för Byggnads medlemmar på 100 företag som arbetar under kollektivavtalen byggnadsplåtslageri, ventilation och plåtbearbetning.

PLR skriver att när lockouten träder i kraft kommer konflikten med Byggnads att omfatta omkring 3 000 personer inom fem kollektivavtalsområden.

PLR anser att Byggnads strejk är olaglig och att arbetsgivarna inte har någon annan möjlighet än att lägga ett lockoutvarsel.

Organisationens förhandlingschef Henrik Boman säger att han beklagar att PLR tvingas till en lockout.

– Men vi måste skydda våra medlemsföretag från att tappa sin konkurrenskraft på grund av en konflikt som de inte har någon möjlighet att påverka, säger Henrik Boman.

BJÖRN DICKSON - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.