Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Nu ska Serneke noteras på börsen

Publicerad: 31 oktober 2016, 09:55

Ola Serneke, vd Serneke Group.

Foto: Serneke

Serneke Group har under en tid arbetat mot en notering på Stockholmsbörsen. Nu har Nasdaq Stockholm beslutat att godkänna Sernekes ansökan om notering av aktierna. Första handelsdagen för Serneke på Nasdaq Stockholm beräknas till omkring den 24 november 2016.


Ämnen i artikeln:

SernekeNasdaq

Serneke har vuxit snabbt sedan starten 2002. Mellan 2002 och 2015 ökade Sernekes intäkter från 14 miljoner kronor till 3,1 miljarder kronor, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 51,5 procent. Det senaste året har bolaget haft det uttalade målet att introduceras på börsen.

Läs mer: Serneke ett steg närmare börsen.

Nu blir börsnoteringen snart verklighet. Så här kommentarer Ola Serneke, vd Serneke Group, noteringen på Nasdaq Stockholm i ett pressmeddelande:

– Jag vill rikta ett tack till alla medarbetare, varav många redan är aktieägare, som möjliggjort Bolagets utveckling. Nu passerar vi snart en viktig milstolpe i Sernekes utveckling genom en börsnotering på Nasdaq Stockholm. Vår erfarenhet, i kombination med spännande tillväxtmöjligheter framöver, gör att vi ser med optimism på framtiden som noterat bolag.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

SernekeNasdaq

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.