Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

NVS breddar verksamheten efter företagsförvärv

Publicerad: 2 september 2009, 10:32

NVS Installation har förvärvat VVS-företaget Rörtjänst Ringbom & Co på Gotland, vilket innebär att NVS platskontor i Visby breddar verksamheten.


Iochmed förvärvet blir Rörtjänst Ringbom & Co en del av NVS Installation. Verksamheten flyttas över till NVS kontor i Visby och NVS Rörtjänst blir det nya varumärket som Rörtjänst  medarbetare fortsättningsvis arbetar under. Före förvärvet sysselsatte Rörtjänst ett tiotal personer.

Anders Magnusson, platschef, NVS i Visby, är positiv till den breddning som sker mot en ny kundgrupp.??
”Många av våra montörer är idag engagerade i större projekt som exempelvis ombyggnaden av Visborgs regemente i Visby. Samtidigt ser vi stora möjligheter att bli mer aktiva mot privatmarknaden och genom att ett flertal erfarna medarbetare från Rörtjänst nu blir en del av NVS kan vi göra en satsning även mot den kundgruppen. Jag är också övertygad om att vi tillsammans kan bredda de erbjudanden och tjänster som sedan många år erbjudits Rörtjänst många privatkunder”, säger Anders Magnusson i ett pressmeddelande.

NVS Installation startade i Visby 1968 och har under de senaste åren främst varit inriktat på VVS-tjänster för privatmarknaden. Rörtjänst har även en stark marknadsposition inom distribution och installation av värmepumpar.

Företaget har under det senaste året genomfört ett flertal företagsförvärv med målsättningen att ytterligare stärka NVS regionala närvaro på olika orter i Norden samtidigt som en breddning kan ske mot nya kundgrupper. Även förvärvet av Rörtjänst Ringbom & Co är i linje med denna strategi enligt NVS Installations vd och koncernchef Håkan Bergkvist.??

”Vi är glada att vi fått möjlighet att göra detta förvärv då Rörtjänst ägare under årens lopp byggt upp en väl fungerande verksamhet med en stark position på den gotländska privatmarknaden. Då NVS platskontor i Visby mer är inriktade på exempelvis byggföretagen som viktig kundgrupp kompletterar verksamheterna varandra på ett bra sätt vilket också gör att integrationen av Rörtjänst Ringbom & Co i NVS verksamhet kan ske både snabbt och smidigt”, säger Håkan Bergkvist i pressmeddelandet.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.