Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Konjunktur

Ny organisation för NCC Construction Sverige

Publicerad: 27 November 2008, 10:54

– Vi genomför nu en proaktiv organisationsförändring som går ut på att vinna fler infrastrukturprojekt och förbättra organisationens förmåga att klara en lång och svår konjunkturnedgång med betydligt sämre orderingång och lägre intäkter, säger Tomas Carlsson, chef för NCC Construction Sverige.


Den nya organisationen innebär bland annat att en ny enhet med namnet NCC Infra bildas. Gruppen kommer att jobba nationellt över regiongränserna och bestå av specialister inom bland annat kalkylering, projektering och projektledning. NCC Infra kommer att ha kund- och marknadsansvar mot Banverket och Vägverket för större infrastrukturarbeten när det gäller nybyggnad av väg och järnväg.

– Marknaden för nya vägar och järnvägar kommer att öka kraftigt kommande år och NCC måste ha en organisation som kan möta kundernas nya sätt att göra upphandlingar, säger Tomas Carlsson.

Den nya organisationen innebär också att NCC Construction Sveriges fem regioner blir fyra efter årsskiftet. Regionkontoret i Jönköping kommer att avvecklas. I samband med regionförändringen ses även avdelningsstrukturen och affärschefsorganisationen över. Affärsområdesstaberna på huvudkontoret i Solna minskas med cirka 20 tjänster.

– Det är för tidigt att i dag säga hur många tjänster som blir övertaliga i och med omorganisationen. Vi har tidigare flaggat för neddragningar och det här ligger som en del i det programmet. Syftet med hela omorganisationen är att skapa en konkurrenskraftig organisation. Vi anpassar successivt organisationen för att möta nedgången och ska vara det starkaste byggbolaget i Sverige när marknaden vänder, säger Tomas Carlsson, chef för NCC Construction Sverige.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.