Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Oscar Properties varslar

Publicerad: 12 december 2018, 13:53

Oscar Properties har ett tufft år bakom sig. Den vikande bostadsmarknaden har gjort det svårt att få projekten sålda. Nu lanserar bolaget ett besparingsprogram.


- Det är ingen hemlighet att bostadsmarknaden, framförallt i vår hemmamarknad Stockholm, ser väldigt annorlunda ut i dag än för ett år sedan, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.
Under året har bolaget försökt att möta den förändrade bostadsmarknaden på olika sätt. Bland annat har man försökt ställa om bostadsprojekt till kontorsprojekt och satsat på företagsbostäder.
- Vi har lanserat flera nya vägar framåt samtidigt som vi håller fast vid vår kärnaffär men vill gentemot alla våra målgrupper, inte minst våra aktieägare, också säkerställa att vi driver vår löpande verksamhet så kostnadseffektivt som möjligt, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.
Nu tvingas företaget dock genomföra ett besparingsprogram. Det innebär bland annat att åtta tjänster inom Oscar Properties Förvaltning varslas om uppsägning, men men också om andra besparingar. Målet är att minska de årliga kostnaderna med 30 miljoner kronor. Det kommer att tillkomma kostnader för omställningen under 2018.
- Det är med stor respekt för alla berörda kollegor som vi nu tvingas anpassa organisationen för våra framtida möjligheter, avslutar Oscar Engelbert, i ett pressmeddelande.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.