Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Paroc auktionerar ut varumärke på Blocket

Publicerad: 1 september 2009, 10:22

Paroc Byggisolering Skandinavien, producent av mineralull för bygg- och teknisk isolering, kommer under hösten att göra sig av med ett antal varumärken. Nu ligger varumärket Frigolit ute till försäljning på Blocket.


Auktionen startade den 1 september och kommer att pågå till den 14 september. Både privatpersoner och företag kan lägga bud på varumärket Frigolit.

– Egentligen skulle det kunna vara vem som helst som är intresserad av ett så känt varumärke. Det är inte sällan man ser gamla retrovarumärken i en helt ny skepnad och det hade ju varit roligt om det blev något innovativt och gärna med miljöfokus, säger Mats Wiktorsson, chef marknadsföring, Paroc.

Rockfon och Rockwool är redan sålda till Rockwool international i Danmark.

Varför avyttrar ni varumärken, Mats Wiktorsson?
– Vi vill renodla vårt varumärke Paroc.

Är Blocket en bra handelsplats?
– Vi tror inte att det nödvändigtvis är bäst att någon i vår bransch tar över varumärket Frigolit. Det är ett väldigt känt varumärke, som kan användas till andra verksamheter. Se exempelvis på Caterpillar. Från att enbart ha omfattat arbetsmaskiner har varumärket i dag börjat förknippas även med kläder och skor. Frigolit är känt för att skydda mot kyla. Det går att utveckla varumärket.
Mats Wiktorsson.

– Vi vill ha en bred spridning på försäljningsprocessen. Blocket är i första hand en stor konsumentinriktad marknad, men det är inte ovanligt att affärsverksamheter säljs via Blocket.
Finns någon drömkund?
– Vi skulle ju gärna se att någon köper som har verksamhet inom energieffektivisering och som minskar inverkan på växthuseffekten. Men det kan vi inte styra.

Vad blir priset?
– Det är svårt att svara på innan auktionen kommit i gång, men vi hoppas ju på sjusiffriga belopp.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.