Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Konjunktur

Peab Industri nobbar köpbud

Publicerad: 24 November 2008, 13:17

Peab Industris styrelse avvisar Peabs bud om att byta tillbaka aktierna. Bolagets aktiekurs har sjunkit allt för mycket sedan erbjudandet lades.


Sedan Peab offentliggjorde sitt förslag om att köpa tillbaka aktierna i Peab Industri, genom att byta två Peab Industriaktier mot tre Peabaktier, har värdet på Peabs aktier sjunkit.

Budet till aktieägarna i Peab Industri, som vid mitten av oktober låg 25 procent över aktiens värdering ligger nu, en dryg månad senare bara 6 procent över de senaste 10 dagarnas köpkurs.

För lågt, enligt Peab Industris styrelse, som rekommenderar aktieägarna att inte acceptera erbjudandet avseende aktierna.

När det gäller Peabs erbjudande att köpa tillbaka konvertibler för 66,15 kronor i kontanter för varje konvertibel utgiven av Peab Industri, är styrelsen mer positiv.

Peab tycker fortfarande att budet är skäligt i ett längre perspektiv.

¬– Lagt bud ligger. Vi står kvar vid budet. Vår ambition är att vi ska få över 90 procent av aktiekapitalet i bolaget, säger Mats Leifland, vice VD i och Ekonomi och IR chef på Peab.

Han har gott hopp om att Peab kommer att lyckas med det.

Något motsägelsefullt har styrelsemedlemmarna i Peab Industri meddelat att de för egen del, som privatpersoner, kommer att acceptera Peabs bud i sin helhet och både byta Peab Industriaktier mot Peabaktier och erbjudandet avseende konvertibler.

– 71 procent av rösterna och 42 procent av kapitalet har redan accepterat budet, säger Mats Leifland.

Erbjudandet gäller fram till den 3 december, först då står det klart hur aktieägarna i Peab Industri har valt.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.