Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Peab köper Peab Industri

Publicerad: 19 december 2008, 10:30

Peab har fått 94 procent av kapital och röster i Peab Industri. Därmed har bolaget uppnått sitt mål och kommer att tvångsinlösa resterande aktier inom kort.


När det förlängda erbjudandet till aktieägarna i Peab Industri gick ut den 17 december hade 94,1 procent av kapitalet och 97,1 procent av rösterna i Peab Industri accepterat budet. 96,4 procent av konvertiblerna har också lämnats in i erbjudandet.

Detta innebär att Peab har lyckats med sitt mål att få över 90 procent av kapital och röster, trots att Peab Industris styrelse bedömde anbudet som för lågt satt sett till börsutvecklingen under hösten.

Peab har nu för avsikt att påkalla tvångsinlösen av kvarvarande aktier i Peab Industri och verka för en avnotering av Peab Industris aktie från börsen OMX Nordic Exchange Stockholm.

De aktieägare och konvertibelinnehavare som ännu inte har accepterat erbjudandet får nu fram till den 30 januari 2009 på sig att göra det.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.