Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Peab satsar på förvärv i lågkonjunkturen

Publicerad: 9 december 2008, 10:28

Peab har förvärvat 89,1 procent av aktiekapitalet i Peab industri och förlänger nu anbudstiden till den 17 december.


Målet är att få över 90 procent av kapitalet, och därefter begära tvångsinlösning av resterande aktier och avregistrera bolaget från Stockholmsbörsen. Vice vd och ekonomichef Mats Leifland har gott hopp om att lyckas.

Det är bara drygt två år sedan Peab Industri knoppades av från moderbolaget. Då sågs goda möjligheter för bolagen att utvecklas var för sig.

– Nu är marknadsförutsättningarna kraftigt förändrade och vi ser fördelar att lyfta tillbaka bolaget, säger Mats Leifland, ekonomichef på Peab.

Dels vill Peab ha en större finansiell styrka i den kommande lågkonjunkturen, dels skapa en enhet där byggbolaget kan erbjuda fler produkter till sina kunder.

Mats Leifland ser möjligheter för Peab att göra fler företagsförvärv under lågkonjunkturen.

– De strukturförändringar vi ser på den svenska byggmarknaden ger möjligheter att göra intressanta förvärv och strukturaffärer. Det krävs att vi är aktiva på den här byggmarknaden. Då vill vi vara väl rustade för detta förändringsarbete, säger Mats Leifland.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.