Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Konjunktur

Peab varslar 195 i Stockholm

Publicerad: 21 November 2008, 15:35

195 anställda i Peab Bostad Stockholm varslades på fredagen om uppsägning. 140 hantverkare och 55 tjänstemän omfattas av varslet.


Nu känner även Peab av den dämpade bostadsmarknaden i Stockholm. Längre försäljningstider och uppskjutna projekt har lett till arbetsbrist.

– Det är väldigt lokalt knutet till bostadsmarknaden. Där vi har en väldigt markant situation just inom bostadssegmentet, säger Niclas Brantingson, informationschef på Peab.

Situationen är likartad på bostadsmarknaden på andra orter och Peab har tidigare varslat 140 anställda i år – merparten av dem inom bostadssegmentet.

Inom andra delar av verksamheten ser det bättre ut, enligt Niclas Brantingson. I Stockholm går hus- och industrisegmentet bra.

¬– Där ser ut att behöva rekrytera framöver och anläggning går också bra, men det varierar mycket mellan olika orter, säger han.

Nu inleds fackliga förhandlingar.

¬– Vi kommer att ta fram en omplaceringsstrategi, men marknaden är så pass dämpad att några kommer att tvingas lämna oss, säger Niclas Brantingson.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.