Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Peabs pensionärer lyfter aktier

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Peab och Peab Industri avsätter 100 miljoner kronor i en ny vinstandelsstiftelse. Den årliga vinstandelen kommer att stå i relation till de anställdas tid i företaget.


Peab har avsatt 75 miljoner kronor och Peab Industri 25 miljoner kronor till den nya stiftelsen. Stiftelsen ersätter det gamla systemet för vinstdelning inom koncernen. Förmögenheten i stiftelsen ska främst placeras i aktier i Peab och Peab Industri.

Syftet med vinstandelsstiftelsen är bland annat att skapa större delaktighet bland de anställda, skapa bättre villkor ekonomiskt för de som gått i pension och locka anställda att jobba länge inom koncernen. De insatta medlen kan lyftas från stiftelsen först när anställda gått i pension.

- Medarbetarna skall givetvis få del av det överskott de själva är med om att skapa. Att bilda en vinstandelsstiftelse är ett bra sätt att knyta våra medarbetare starkare till oss och detta är ett långsiktigt sätt att belöna ett gott arbete, säger Peabs VD Mats Paulsson i en kommentar.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.