Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Positiv byggtrend i Bromölla

Publicerad: 22 augusti 2009, 07:47

Bromölla går mot den skånska strömmen när det gäller nybyggande. Samtidigt som byggandet minskar med 73 procent i hela Skåne har Bromölla en liten ökning, uppger Kristianstadsbladet.– Det verkar som att byggandet här omkring är mindre konjunkturkänsligt, säger Öyvind Hatt, samhällsbyggnadschef i Bromölla, till tidningen.


Sett till hela Skåne har nybyggandet av bostäder sjunkit med 73 procent under första halvåret jämfört med samma tid 2008. Samma siffror för hela landet visar på en nedgång på 45 procent.

Öyvind Hatt menar att det verkar som att byggandet i området är mindre konjunkturkänsligt. Han påpekar att det i vissa områden rått en febril aktivitet med nybyggnationer och att den av naturliga skäl stannar upp under en lågkonjunktur medan byggandet i Bromölla ligger på en konstant och jämn nivå.

• I Edenryd bygger fyra företag, bland dem Bromölla Hem och LB-Hus, ett hundratal bostäder varav de första beräknas vara klara för inflyttning i november.

• En markägare undersöker möjligheterna till en stugby i ett område längs Östersjövägen, nära båtklubben. Frågan om dispens för strandskyddet och Natura2000-området för byggande av stugbyn ligger just nu på länsstyrelsens bord.

• Sedan tidigare planerar Skanska att bygga ett åttavåningshus på platsen för grusparkeringen vid biblioteket.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.