Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Positiva toner i Skanskas kvartalsrapport

Publicerad: 12 maj 2014, 10:49

Skanska visar ett bättre resultat för årets första månader än i fjol, men inte lika hög vinst som analytikerna hade väntat sig.


Skanskas vinst före skatt för första kvartalet 2014 var 594 miljoner kronor, vilket kan vilket kan jämföras med 446 miljoner kronor samma period i fjol. Analytikerna hade dock väntat sig en högre vinst, i genomsnitt 803 miljoner kronor enligt Reuters sammanställning.

Även omsättningen och orderingången för första kvartalet ökade något jämfört med förra året. Omsättningen uppgick till 27,9 miljarder kronor och orderingången var 32,5 miljarder kronor. Det kan jämföras med förra årets omsättning på 28,2 miljarder kronor och orderingång på 24,3 miljoner kronor.

”Marknadsutsikterna har generellt sett förbättrats. Vi ser tecken på en förbättrad ekonomi i Europa(…)Den underliggande tillväxten i våra amerikanska verksamheter fortsätter och vi kan tydligt se att den förbättrade ekonomin i Storbritannien och Polen har lett till nya byggkontrakt”, kommenterar Skanskas vd och koncernchef Johan Karlström rapporten.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.