Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Rekordresultat för Svevia

Publicerad: 15 februari 2019, 10:08

Svevia lyfte både resultat och omsättning 2018.

Svevias rörelseresultat för 2018 förbättrades kraftigt och orderstocken är välfylld. Det konstaterar anläggningsföretaget i sitt bokslut.


Svevias rörelseresultat landade på 494 miljoner kronor 2018. Det kan jämföras med 2017 års resultat på 204 miljoner konor. Omsättningen var drygt 8,3 miljarder kronor, en ökning från 2017 års 7,5 miljarder.

– Det som lyfte resultatet till den höga nivån var reavinster från fastighetsförsäljningar som vi genomförde förra året. Men även bortsett från reavinster gjorde Svevia en betydande resultatförbättring, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef.

Den strategiska satsningen på en komplett beläggningsverksamhet har gett effekt.

– Division Beläggning gjorde sitt historiskt bästa resultat vilket tillskrivs strategin att äga hela värdekedjan från ballast till tillverkning och utläggning. Division Drift fortsatte att generera ett bra resultat i nivå med föregående år. Division Anläggning redovisade en resultatförbättring jämfört med föregående år även om resultatet fortfarande blev negativt vilket naturligtvis inte är tillfredsställande.

Svevia växer lönsamt och omsättning, orderingång och orderstock för helåret låg på en rekordhög nivå.

– Utvecklingen av bolaget är god och alla divisioner flyttar fram sina positioner. Jag ser positivt på vår förmåga att fortsätta växa med lönsamhet framöver, avslutar Anders Gustafsson.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.