Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Rekordresultat för Sweco

Publicerad: 13 februari 2009, 12:17

År 2008 blev ett rekordår för Sweco. Nettoomsättningen ökade med 21 procent till 5 523 Mkr, resultatet före skatt ökade 38 procent till 588 Mkr. ”Det är verksamheterna i Sverige och Norge som svarat för den största resultatförbättringen”, kommenterar Swecos koncernchef Mats Wäppling.


Rörelsemarginalen hos Sweco är nu uppe i nästan 11 procent.

– Efterfrågan har varit god främst när det gäller uppdrag relaterade till miljö, energi och infrastruktur. I slutet av året märktes en minskad efterfrågan inom byggsektorn och delar av industrin, säger Mats Wäppling.

– Konjunkturen fortsätter att försämras, vilket framför allt påverkar industri- och byggrelaterade konsulttjänster. Samtidigt ser det fortsatt bra ut för flertalet av våra verksamhetsområden. Grundläggande drivkrafter för efterfrågan på våra tjänster är befolkningstillväxt och urbanisering, ökad medvetenhet om miljö- och klimatfrågor samt moderniseringen av de nya EU-länderna. Utvecklingen öppnar för nya affärsmöjligheter och skapar en god efterfrågan på tjänster inom framför allt miljö, energi och infrastruktur. Swecos starka marknadspositioner inom dessa områden borgar för en långsiktigt positiv utveckling, säger Mats Wäppling.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.