Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Riksbyggen redovisar ett starkt resultat för 2009

Publicerad: 9 april 2010, 07:17

Bostadskooperativa Riksbyggen redovisar ett starkt helårsresultat för 2009 med en vinst före skatt på 325 miljoner kronor.


Vd Sten-Åke Karlsson konstaterar i ett pressmeddelande att Riksbyggen, trots de marknadsmässiga problem som följde med den globala finanskrisen, klarat svårigheterna och har mycket positiva siffror att visa upp.

Sten-Åke Karlsson säger att de starka siffrorna innebär att bolaget kan lämna en god utdelning till våra andelsägare. I resultatet är även inarbetat återbäring på köpta tjänster till företagets andelssägande förvaltningskunder.

– Vi ser nu att det börjar lätta på marknaden: försäljningen av nyproducerade lägenheter fungerar bra och vi planerar för en ökad produktionsvolym för innevarande år. Affärsområde Bostad påbörjade under perioden totalt 408 (274) lägenheter i nyproduktion.
– Vår verksamhet inom affärsområde Fastighetsförvaltning har utvecklas väl och vi har under 2009 fått in nya förvaltningsvolymer, både vad gäller bostadsrättsföreningar, hyresrätter och kommersiella lokaler, säger Sten-Åke Karlsson.

Ekonomiska fakta, miljoner kronor (siffror inom parentes avser år 2008)
Nettoomsättning

3 931

(4 640)Årets resultat före skatt

325

(118)Eget kapital

4 127

(3 913)Soliditet

36 %

(34 %)

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.