Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Så gick det för Zengun i kvartal tre

Publicerad: 20 november 2019, 07:56

Zengun ökade omsättningen med sex procent under årets tredje kvartal. Trycket på hemmamarknaden Stockholm är fortfarande positivt, menar vd Sture Nilsson.


Nettoomsättningen i Zengun uppgick i tredje kvartalet till 561 miljoner kronor, vilket är en ökning med sex procent från samma period föregående år. Under en niomånadersperiod har den operativa verksamhetens omsättning ökat med 13 procent. Däremot har rörelseresultatet inte rört sig uppåt, utan står för kvartal tre kvar på 25,7 miljoner kronor.

”Vi gör ett bra underliggande resultat med en stabil, bra marginal. Dock påverkas vår totala marginal av svag lönsamhet i RA Bygg. Det påbörjade omställningsarbetet för att stärka konceptet inom byggservice och förbättra lönsamheten i RA Bygg fortgår under hösten”, berättar Sture Nilsson, vd och koncernchef, i sitt vd-ord.

Fortsatt starkt tryck

Bolaget noterar ett fortsatt starkt tryck på Stockholmsmarknaden, inte minst inom ombyggnaden av kommersiella fastigheter vilket utgör huvuddelen av Zenguns projekt. Även framåt ser det ut att bli mycket att göra.

Zengun ska bygga det nya landmärket Strato på uppdrag av CA Fastigheter. Mitt på Södermalm, vid Zinkensdamm, byggs ett unikt torn med 19 våningsplan samt ett intilliggande gårdshus, där sammanlagt cirka 130 bostadslägenheter ska stå inflyttningsklara hösten 2021. Bolaget har också avtalet med fackförbundet Vision om att bygga om deras förbundshus på Kungsgatan.

”I båda projekten har Zengun genomfört en inledande projekteringsfas och därefter överenskommit om entreprenadavtal. Båda uppdragen genomförs som totalentreprenader i samverkan”, skriver Sture Nilsson.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.