Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Sämre än väntat för Rejlers

Publicerad: 30 januari 2014, 09:22

Teknikkonsulten Rejlers har haft ett tuffare fjärde kvartal än väntat. Siffrorna presenteras den 7 februari men redan nu vinstvarnar bolaget och skriver att det blir en ”kraftig försämring av resultatet för fjärde kvartalet 2013 jämfört med föregående år.” Rörelseresultatet bedöms hamna mellan 65 och 75 miljoner kronor för helåret, att jämföra med 79,4 miljoner kronor för 2012.


”Fjärde kvartalets resultat påverkas mer än väntat av åtgärder som vidtagits för avveckling och omställning av olönsamma verksamheter. Därutöver har verksamheten inom delar av industri haft en vikande beläggning” skriver Rejlers koncernchef Eva Nygren i ett pressmeddelande.

”Omsättningen under kvartalet visar på en fortsatt tillväxt. Vi ser en god efterfrågan på våra tjänster i Norden inom områdena energi och infrastruktur. Efterfrågan på byggrelaterade tjänster i storstadsområdena är även positiv. Marknaden för industri är mer svårbedömd, framför allt i Finland men förväntas att förbättras i Sverige”, skriver Eva Nygren.  Rejlers bokslutskommuniké samt resultatet för fjärde kvartalet 2013 kommer att offentliggöras i sin helhet den 7 februari.

Under 2012 omsatte Rejlers drygt 1,3 miljarder kronor med en rörelsemarginal på 6 procent.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.